"MESEC DANA SAM PILA VODU NA PRAZAN ŽELUDAC": Prva PROMENA se desila posle par dana, žena ostala u POTPUNOM ŠOKU
Caka je u jednom, Foto: Oleksii Akhrimenko / Panthermedia / Profimedia

SAVRŠENO

"MESEC DANA SAM PILA VODU NA PRAZAN ŽELUDAC": Prva PROMENA se desila posle par dana, žena ostala u POTPUNOM ŠOKU

Svakog jutra je pitala četiri čaše vode na prazan stomak, a sada je detaljno opisala promene koje su se dogodile

Objavljeno:

Kada su jutarnje navike u pitanju, postoji niz mnogobrojnih saveta stručnjaka. Dok jedni savetuju čašu vode, drugi preporučuju da joj dodamo limun i med ili da imamo prvo obrok, pa sve ostalo. Jedna žena je odlučila da sprovede eksperiment, odnosno, da isproba čuveni japanski ritual koji je poznat pod nazivom "vodena terapija". Za Bright Side je otkrila šta se dogodilo nakon što je mesec dana pila četiri čaše vode na prazan stomak.

"Došla sam do tačke u životu kada sam mislila da ne mogu da imam manje energije, lošiju kožu i kosu. Znala sam da mi telo šalje signal da nešto nije u redu. Morala sam nešto da učinim i tako sam saznala za naviku koja je raširena među Japankama, pijenje vode na prazan želudac", rekla je i dodala:

Metoda nalaže da prvo ujutro na prazan želudac popijete četiri čaše vode
Metoda nalaže da prvo ujutro na prazan želudac popijete četiri čaše vodefoto: Yulia Koltyrina / Alamy / Alamy / Profimedia

"Metoda nalaže da prvo ujutro na prazan želudac popijete četiri čaše vode. Morate ih popiti pre nego što operete zube, a prvi obrok u danu možete da pojedete tek 45 minuta kasnije. Osim jutarnjeg pijenja vode, Japanci savetuju da ne treba ni piti ni jesti najmanje dva sata nakon svakog obroka", rekla je.

Šta je japanska metoda tzv. vodena terapija?

Vodena terapija, kako je zovu Japanci, veoma je rasprostranjena. Smatra se receptom za postizanje dugog života i vrlo je jednostavna. Podrazumeva samo ispijanje vode na prazan želudac. Japanci se kunu u nju i tvrde da blagotvorno utiče na srčane probleme, artritis, regulisanje telesne temperature i krvnog pritiska, kao i za održavanje zdrave telesne težine.

Šta se dogodilo posle mesec dana?

Nakon samo par dana ispijanja vode na prazan želudac, žena je uočila prve promene. Ona je otkrila da joj se metabolizam prilično ubrzao, kao i da više nije bila toliko često gladna. Osećala je da ima više energije i nije imala potrebu za starom navikom - grickanjem između obroka.

Najveće iznenađenje bilo je gubitak viška kilograma. Ovu promenu je iskoristila kao motivaciju da počne da vežba. S obzirom na to da je unosila više vode nego obično, hidratacija je doprinela boljem izgledu kože i kose. Kako je opisala, pre su joj nokti bili jako lomljivi i često je bila bolesna, a sada su ti problemi nestali.

BONUS VIDEO:

08:45

KONSTANTNO VAS BOLE LEĐA I GLAVA? Nećete verovati da iza OVIH SIMPTOMA LEŽI VIRUS! Doktor otkriva još pokazatelja za Kurir

(Espreso / Mondo / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.